23 Ağustos 2017 Çarşamba

5290 defa okundu

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU; adalet hizmetleri alanında görev üstlenen kamu ve özel kuruluşların nitelikli meslek elemanı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2010 yılında kuruldu. (Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 29.07.2010 tarihli toplantısı)

Aynı yıl meslek yüksekokulu bünyesinde “Adalet I. Öğretim” programının açılması kararlaştırıldı. (Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 11.08.2010 tarihli toplantısı)

Meslek Yüksekokulun sahip olduğu fiziki mekan ile akademik kadro imkanlarının yeterli görülmesi üzerine 2012 yılında Adalet Programının I. Öğretimine 40 öğrenci alınmasına karar verildi. (Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 05.04.2012 tarihli toplantısı)

2012-2013 eğitim öğretim yılı, Adalet Meslek Yüksekokulu'nda ders zilinin çaldığı ve eğitimin başladığı ilk dönem oldu.

2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren aynı programda 50 öğrencilik kontenjan ile II. öğretim programı açılmasına karar verildi. (Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 02.05.2013 tarihli toplantısı)

Halen Adalet I ve II. Öğretim Programlarının 70'er öğrenci kontenjanı vardır.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin seçkin akademik birimlerinden biri olan Hukuk Fakültesi binası içerisinde yer alan Adalet Meslek Yüksekokulu’nda dersler kadrolu 4 (dört) öğretim görevlisinin yanısıra Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinin destek ve katkılarıyla okutulmaktadır.

Meslek Yüksekokulumuza, Adalet Meslek Lisesi mezunu olup ÖSYM tarafından sınavsız geçişle yerleştirilen öğrenciler ile birlikte ÖSYM sınavları sonucunda o öğretim yılında YGS-3 Puan türüne göre kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıt yaptırabilmektedir.

Mezunlara, Süleyman Demirel Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 31. maddesine göre Ön lisans diploması verilmektedir.

Mezunlarımız, Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik çerçevesinde Hukuk Fakültelerine dikey geçiş yapabilmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültelerinde fark dersleri vererek lisans programlarını tamamlama olanağına sahiptirler.

Adalet Meslek Yüksekokulu mezunları, başta Adalet Bakanlığı teşkilatı olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam olanağı bulabilmektedirler.Yargı sisteminin ihtiyaç duyduğu kalifiye müdür, müdür yardımcısı, zabıt kâtibi ve adalet yardımcı personelini yetiştiren MYO mezunlarının mahkemelerde yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı, icra müdürü veya yardımcılığı yapabilmelerinin yanı sıra zabıt kâtipliği yapma, denetimli serbestlik bürolarında ise görev alma imkânına ve önceliğine sahiptir.

Adaley MYO FacebookAdaley MYO Twitter