Üniversitemiz Kariyer Günleri Etkinlikleri kapsamında Adalet Meslek Yüksekokulu ve İntersteno-Türk

Üniversitemiz Kariyer Günleri Etkinlikleri kapsamında Adalet Meslek Yüksekokulu ve İntersteno-Türk (Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Türk Grubu Başkanlığı)  İşbirliği ile 22.03.2018-23.03.2018 tarihlerinde “F Klavyenin Kariyer Gelişimine Katkısı” konulu konferans ve Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitim verildi. 

22.03.2018 tarihindeki etkinlik kapsamında gerçekleştirilen konferansa İntersteno Jüri üyesi ve eski milli yarışçı Sevilay GÜNDOĞDU’nun sunumuyla başlandı. GÜNDOĞDU, F Klavye ve doğru teknikle F Klavye yazmanın getirdiği avantajları belirterek, ülkemizin yurt dışında temsilinde F klavyenin önemi ve  başarılarından bahsetti.

İntersteno Yönetim Kurulu Üyesi ve Dünya Şampiyonu Emrah KUYUMCU ise, öğrencilere gelişen teknoloji karşısında klavyenin ve 10 parmak klavye kullanımın önemini kaybedip kaybetmeyeceği ve klavyelerin nasıl bir tasarım haline gelebileceğine yönelik bilgiler verdi. Ayrıca bakmadan 10 parmak F klavye yazma konusunda görsel şov da gerçekleştiren KUYUMCU, doğru teknikle hatasız yazma hususunda da örnek yazış tekniğini anlattı.

Etkinliğin sonunda konuşmacı misafirlere hediyeleri Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr.Üyesi Süleyman DOST tarafından takdim edildi.

Ayrıca İntersteno Türk tarafından organize edilen ve 02-20.01.2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonasına Üniversitemiz Adalet Meslek Yüksekokulundan katılan 18 öğrencilerinin almış oldukları dereceleri gösterir başarı belgeleri ile üniversitemiz tarafından hazırlanan hediyeleri Milli Yarışçı Sevilay GÜNDOĞDU ile Dünya Şampiyonu Emrah KUYUMCU tarafından verildi.

Yarışmaya katılan öğrencilerin başında sorumlu katılımcı olan öğretmenlerin yarışmaya kattıkları öğrencilerden en az 5’inin sıralamaya girmesi halinde verilen Teşekkür Belgesi ise Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi Hatice MESCİ’ye KUYUMCU tarafından takdim edildi.

23.03.2018 tarihinde ise Adalet Meslek Yüksekokulu 219 Nolu bilgisayar laboratuvarında saat 9.30-15.00 arasında gruplar halinde yaklaşık 200 öğrenciye uygulamalı eğitim verildi. Verilen eğitimin sonunda öğrencilere parmak idmanları yaptırıldı.