2018 TÜRKİYE İHSAN YENER KLAVYE ŞAMPİYONASINDA ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISI

İntersteno Türk Grubu Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 02-20 Ocak 2018 tarihleri arasında 61 şehir ve 253 okuldan toplam 1150 kişinin katılımıyla online gerçekleştirilen 2018 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası sonuçlandı. Toplam 4 kategoride yapılan yarışmaya yüksekokulumuz Öğr. Gör. Hatice MESCİ’nin gözetiminde 18 öğrenci ile gençler ve deneyimliler kategorisi olmak üzere 2 kategoride katılmıştır.

Gençler (17-20 yaş arası) kategorisinde yarışçıların dakikada en az 150 vuruşu en çok % 1 hata ile; Deneyimliler (21 ve yukarısı yaş) kategorisinde yarışçıların dakikada en az 200 vuruşu % 0,5 hata ile yazması gereklidir. 10 dakikalık yazma performansı sonrası yarışmacıların her hata 50 vuruş ile cezalandırılmasıyla belirlenen puanla sıralamaya dahil olduğu şampiyonada yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz sıralamaya girmiştir.

Dört kategorinin ortak sıralaması olan tüm yarışçılar değerlendirmesinde yüksekokulumuzdan katılan 3 öğrenci; Gençler kategorisi değerlendirmesinde ise 4 öğrencimiz ilk 100’e girmeyi başarmıştır.  Yarışmaya katılan öğrencilerimizin 10 dakikada toplam vuruş, hata sayısı ve oranları ile net vuruşları ve almış oldukları dereceler aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Yayın Tarihi: 26/01/2018