Adalet Kariyer Söyleşisi

15 Mayıs 2018 Salı günü saat 15:00 da Hukuk Fakültesi Sanal Mahkeme Salonunda Adalet Kariyer Söyleşisi düzenlendi

15 Mayıs2018 tarihinde Hukuk Fakültesi Sanal Mahkeme Salonunda Adalet Kariyer Söyleşisi yapıldı.  Balıkesir 2. İcra Müdür Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ercüment AŞKIN,  adalet meslek yüksekokulu mezunu olduğunu, iyi bir klavye kullanıcısı olması ve hukuk bilgisi sayesinde kariyer basamaklarını tırmandığını katiplikten icra müdürlüğüne geçişte yaptığı işi sevmenin de önemli bir rol üstlendiğini açıkladı. Bu doğrultuda öğrencilere sevdikleri işi yapmaları gerektiğini sevmedikleri takdirde hem mutsuz hem de verimsiz olacaklarını açıkladı.

Ayrıca Hukuk Fakültesi ve Kamu Yönetimi bölümüne dikey geçiş yapmalarını önerdi. Hukuk Fakültesi mezunu olarak savcı-hakim gibi görevlere yükselebileceklerini kamu yönetimi mezunu olarak da uzlaşmacı olarak çalışabileceklerini açıkladı. Öğrencilerin sorularının cevaplanması sonrasında plaket ve ödül takdimi yapıldı.

Yayın Tarihi: 16/05/2018