Adalet Meslek Belleği Açılışı

Yoğun ve aylar süren çalışmalar neticesinde Meslek Yüksekokulumuzca oluşturulan Adalet Meslek Belleği’nin açılışını yapacak olmanın sevinci ve gururu içindeyiz. Kurumsal düzeyde Türkiye’de neredeyse örneği olmayan bu koleksiyonda, antika düzeyinde daktilolar, steno yazı makineleri, hesap makineleri, teksir makineleri, mesleki objeler, mesleki kıyafetler, eğitim kitapları yer almaktadır. Bu bellek ile hukuk ve adalet mesleklerinde geçmiş ile günümüz arasında köprünün kurulması, kültürel mirasın yaşatılması, eski gündelik meslek pratiklerinin yeni kuşaklara tanıtılması, mesleki hafızanın tazelenmesi, eğitime katkı ve toplumla bütünleşme gibi çok sayıda amaca hizmet etmek, en büyük temennilerimizi oluşturmaktadır. Aynı zamanda bölgemizde ve Isparta’da da ilk ve tek olma özelliğini taşıyan bu meslek belleğinin, ilimize ve bölgemize önemli katkı sunacağını düşünüyoruz. Kalıcı nitelikteki belleğimizin ve sergimizin açılış töreni 29.05.2024 Çarşamba günü saat 11.00’de S.D.Ü. Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olup, yapılacak açılışa tüm halkımız davetlidir.

Yayın Tarihi: 21/05/2024