Engelli Sınav Salonu Oluşturuldu

Meslek Yüksekokulumuz kurulduğu günden bu yana başta görme engelli öğrenciler olmak üzere, engelli öğrencilere destek olmaya gayret etmektedir. Bu kapsamda akademik personelimiz gönüllü olarak ders kitaplarına ulaşılabilirliği sağlamak amacıyla kitap ses kaydı almak/aldırmakta ve ilgiliye bu kayıtları ulaştırmaktadır.

Ayrıca Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile işbirliği halinde görme engelli öğrenciye (ders, okul, ulaşım ve yemekhane) gibi faaliyetlerine yardımcı olması için refakatçi öğrenci uygulaması yürütülmektedir.

Engelli öğrencinin sınavları diğer öğrencilerle eş zamanlı yapılmakta olup, okuyucu/işaretleyici yardımı sağlanmaktadır. Bu doğrultuda 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde Engelli Sınav Salonu oluşturulmuştur.

Yayın Tarihi: 15/08/2022