Klavye Sınavları Uygulama Esasları

KLAVYE KULLANIMI I – II

İLERİ DÜZEY BİLGİSAYAR VE KLAVYE KULLANIMI I – II

DERSLERİNDE PANDEMİ DÖNEMİNDE YAPILACAK UYGULAMA SINAVI KURALLARI

1-        Sınav https://turkegitim.net/ sistemi üzerinden online yapılacaktır.

2-        Türkeğitim sistemine sadece ders hocasının (her öğrenci için ayrı ayrı belirlediği) üye adı ve şifre ile giriş yapılacaktır. (Dikkat: Öğrencinin kendisinin üye olması ve şifre oluşturması halinde öğrencinin kendisinin oluşturduğu üyeye sınav tanımlaması yapılmadığı için sınav metni gözükmemektedir.)

3-        OBS sistemi-ders dokümanlarında paylaşılan Sınav Yönergesinde belirtilen adımları takip ederek sınav metnine ulaşılacaktır.

4-        Sınav metni sınav programında belirtilen tarih ve saatte aktif hale gelecektir. Sınavın belirtilen süre aralığında tamamlanması gerekmektedir. Bu aralıkta sınav metni istenildiği zaman yazılabilir. (Sonuçlar obs’ye yükleneceğinden son dakikalara bırakmayınız) (Sınavı tamamlayan öğrencilerin kağıtları ders hocası tarafından da türkeğitim sisteminden takip edilebilmektedir. Bu nedenle sonuçların doğru not edilmesine özen gösteriniz.)

5-        Sınav metni sonuçları her yazım sonrasında sınav sonuç belgesine (veya düz beyaz kağıda bu çizelgedeki bilgileri içerecek şekilde bilgisayar veya okunaklı el yazısı ile) kaydedilecektir.

6-        Sınav sonuç çizelgesine uygun hazırlanmış sonuçları içeren belge obs sisteminde gözüken tarih ve saat aralığında sisteme yüklenecektir.

7-        Her öğrencinin sınav öncesinde üye adı ile şifresi ile türkeğitim sistemine giriş yaparak sisteme yüklenmiş örnek sınav metinlerini yazması, sisteme ve sınav ekranına alışması için önemlidir. Böylece kullanıcı adı ve şifre ile sorun oluşması ya da sınavda sorun yaşanması önlenecektir. Aksi takdirde sorumluluk öğrenciye aittir.

8-        Sınav F klavye üzerinden 10 parmak yöntemine uygun olarak yapılacaktır.

9-        Sınav metni belirtilen süreyle belirtilen tekrar hakkında yazılacaktır.

10-    Sınavda yapılan yazım yanlışları için uygulanacak ceza indirimi sınavdan önce duyurulacaktır. (Hesaplamaları sistem otomatik yapacaktır. Öğrencinin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.)

11-    Sınavı başlattıktan sonra metni yazmadan ya da yarım bırakarak çıkış/yenileme yapmayınız. Aksi takdirde yazma hakkınızı kullanmış sayılırsınız. Sorumluluk tamamen öğrenciye aittir.

12-    Sınavın notlandırması, sınavda yazılan iki yazıştan sonucu daha iyi olanı üzerinden yapılacaktır. (Sistem iyi kağıdı otomatik seçecektir. Öğrencinin herhangi bir seçim yapmasına gerek yoktur.)

13-    Sınavın notlandırması, (öğrencinin obs sistemine yüklediği sonuç belgesi ve türkeğitim sistemindeki hoca ekranına düşen kayıtlar karşılaştırılarak) obs’de paylaşılan notlandırma çizelgesine göre yapılacaktır. Karşılaştırmada sonuçların farklılık göstermesi halinde hocanın türkeğitim sistemindeki kayıtları esas alınacaktır.

14-    Sınav metnini kes kopyala yapmayı denemeniz durumunda sistem metni yazdırmadan kapatmakta ve sınavınızı otomatik sonlandırmaktadır. Bu yola denemek için bile olsa kesinlikle başvurmayınız. Aksi takdirde sınavınız geçersiz sayılacaktır. Sorumluluk tamamen öğrenciye aittir.

15-    Öğrencinin sınava katıldığı bilgisayar IP’si sistem tarafından kaydedilmektedir. Farklı öğrencilerin aynı IP’yi kullanarak sınava katılması zorunluluğu var ise kimlerin aynı IP üzerinden sınava katılacağını önceden ders hocasına e-posta aracılığıyla bildirmesi gerekmektedir.

16-    Madde 8, 14 ve 15’de belirtilen kurallara aykırı hareket eden öğrenci/ler sınavdan başarısız sayılacaktır.

25.03.2021 tarih ve 45/2 sayılı Adalet Meslek Yüksekokulu Kurul Kararı ile kabul edilmiştir.

Yayın Tarihi: 05/04/2021
Okunma Sayısı: 1413